Light & Design ställs in.

Vi behöver tyvärr ge besked om att Light & Design ställs in på obestämd tid.

Mässan skulle arrangerats den 7-8 maj 2024 och fungerat som en ny mötesplats för Nordens belysnings- och designbransch. Med spännande lanseringar, inspirerande workshops och ultimata förutsättningar för dig att vårda och uttöka ditt nätverk.

Vi behöver ta tillbaka mässan till ritbordet och vässa vårt koncept, för att kunna möta branschens behov på ett så bra sätt som möjligt. Vi är glada över den respons vi fått sedan lanseringen och hoppas att vi kan komma tillbaka, starkare och mer lysande än någonsin.

Tack och vi ses!

Group 106

EN LYSANDE FRAMTID

Vad är Light & Design?

På mässgolvet förenas utställare och besökare över sina gemensamma nämnare för att uppleva framtidens produktsortiment inom all typ av belysning. Under tydliga fokusområden skapas ett affärsklimat för att möjliggöra effektiva möten mellan rätt personer. Vi vet om att din tid är värdefull och vill ta så lite som möjligt av den. Vi tror på att skapa relevans för dig som besöker och att det ska vara lätt att hitta rätt!

UPPTÄCK DET SENASTE

Följ oss på sociala medier

Ta del av det bästa direkt i ditt flöde! Följ Light & Design på sociala medier och få en förhandstitt på det senaste inom ljus och design, unika inblickar och inspirerande ögonblick.

BESÖKARE

Vad får jag som besökare?

Tydliga fokusområden: Mässans fokusområden omfattar Belysning, Teknik, Design. Upptäck en rad produkter och träffa  stora bolag som kaxiga uppstickare.

Nätverksmöjligheter: Nätverka och mingla med mängder av likasinnade branschkollegor. Från ljusdesigners och visual merchandisers till arkitekter och butiksägare.

Relevant seminarieprogram: Inspireras av case i branschen och lyssna till experter kring ämnen som har något för alla.

Exklusiva workshops: Ta del av ett unikt koncept med workshops som ger dig goda verktyg med hem.

Kliv in i kreativa miljöer:
Light & Design väcker dina sinnen. Våra tre showrooms ger dig chansen att se produkter och innovationer i en autentisk miljö.

UTSTÄLLARE

Vad får jag som utställare?

Enkelt deltagande: Du köper ett komplett monterpaket av oss. Montern står färdig när du kommer och du behöver inte tänka på el, städning m.m.

Effektiv matchmaking: Presentera dina produkter för en bred och designintresserad publik. Här träffar du ljusdesigners, projektledare, butiksägare och visual merchandisers.

Smidig leadshantering: Light & Design är ett smart event. Via läsaren i din monter kan du byta kontaktuppgifter med alla som besöker din monter. Lämna anteckningsblocket och broschyren hemma!

NYHET!

Mässan har sina första talare

Light & Design bjuder in till inspirerande samtal och diskussioner om ljussättning och design.
Nu har vi gjort klart med våra första talare!

Daniel Hodierne

Bra design är till sin natur hållbar

Senior Lighting Designer.
Det pratas mycket om cirkularitet, återanvändning, och ombyggnation av armaturer. Det är alla viktiga och bra aspekter av hållbarhet, men vad sägs om att använda mindre? Som designers bör vi ställa oss frågorna: Behöver vi verkligen detta? Kan vi ta bort den här armaturen eller ljuskaraktären? Kan vi minska mängden? Kan vi använda mindre armaturer med mindre material i dem samt använda mindre el?

Svante pettersson

Ljusskapande i bra och dåliga tider

-Koka soppa på en spik?

Ljuskonstnären och ljusdesignern Svante Pettersson tar oss med på de senaste årens projekt där de ekonomiska förutsättningarna har pendlat kraftigt. Vissa kunder vill satsa stort, medan fler och fler önskar budgetlösningar p.g.a. oroliga tider. Dock har de ofta en gemensam önskan om maximal WOW-faktor i slutresultatet.

UNIK UPPLEVELSE

Kliv in i våra miljöer

På Light & Design den 7-8 maj har du som besökare möjlighet
att uppleva ljusets effekt direkt i en levande miljö. I våra tre miljöer har utställarna placerat sina produkter så autentiskt
som möjligt. Tillsammans bildas en plats där dina sinnen väcks till en ny nivå.

1.

Teknisk och offentlig belysning

Hur gestaltas ljuset i det offentliga rummet på bästa sätt.Här är fokus på belysningsstyrning och innovativa lösningar.

2.

Hållbar
belysning

Här finns belysning för framtiden. Se de senaste lösningarna inom miljövänliga och energieffektiva komponenter.

3.

Designbelysning

Kliv in i denna miljö och upplev de senaste från den nordiska designmarknaden. Inspireras av alla vackra verk!

Light & Design är skapad
av teamet bakom Elmässan

Mötesplatsen byggs upp av ett team med stor erfarenhet från el-och belysningsbranschen. Elmässan har arrangerats sedan 2004 och är en höjdpunkt på året.

våra utställare

Vem träffar du på mässgolvet?

Vi vill möjliggöra produktlanseringar på den nordiska marknaden från våra utställande företag, vilket innebär att du som besöker får ta del av allra senaste inom belysning på plats. Bland annat träffar ni:

bli först med det senaste

Signa upp på
vårat nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och var först med att ta del av nyheter kring mässan.